Als het kriebelt moet je sporten ?

De symptomen van een schimmelnagel :

Als een nagel wit of geel verkleurt, dan is dat meestal een alarmsignaal. De kans is zeer groot dat er al een schimmel actief is. Indien de besmetting erger wordt en dieper in de nagel doordringt, verandert de kleur van de nagel in geelbruin. De nagel wordt ook dikker, meer hobbelig en laat soms geheel of gedeeltelijk los.

De schimmelproblemen beginnen bijna altijd bij de grote teen. Indien mensen niet ingrijpen, gaat de schimmel verder en worden ook de andere teennagels geel en dus aangetast. Meestal zijn de afwijking bij een schimmelnagel zo kenmerkend dat de diagnose met het blote oog kan worden gedaan.

Toch is ook hier enige voorzichtigheid aan te raden. De zichtbare nagelafwijkingen kunnen immers ook duiden op verschillende niet besmettelijke huidziekten zoals psoriasis of eczeem.

Een arts zal daarom voor alle zekerheid een kleine hoeveel nagel afknippen en die naar een laboratorium sturen voor een kweek. Dergelijk labonderzoek duurt gemiddeld twee weken.

Je kan ondertussen al aan de slag met Colloidaal Zilver in je voetbad.
Of je kan het geconcentreerd herhaaldelijk verstuiven en laten drogen.

Vergaat je schoenen niet !

Omdat een schimmelinfectie van de nagel zeer diep kan gaan is het meestal nodig om de schimmelinfectie zowel van buiten als van binnenuit te behandelen.

Er bestaan een groot aantal schimmelwerende middelen die de schimmels in de nagel kunnen elimineren. Deze producten moeten echter gedurende een periode van drie tot zes maanden worden gebruikt.

Een schimmelnagel treedt dikwijls gelijktijdig op met een voetschimmel. De behandeling gebeurt tegelijkertijd met een crème. Vergeet ook niet dat het zeer belangrijk is de schoenen en sokken met een schimmeldodend strooipoeder te behandelen. De sporen van de schimmel blijven er namelijk in achter, ook na het herhaaldelijk wassen.

Mensen, die de sporen niet uitwissen met strooipoeder, besmetten zich na de schimmelinfectiebehandeling immers telkens opnieuw. Om een schimmelnagel te vermijden is het belangrijk geen synthetische stoffen te dragen, steeds voor droge voeten te zorgen, luchtige open schoenen te dragen en dunnen sokken.

Idee : dompel de hele toestand (kousen en schoenen) in Colloidaal Zilver water. (mits waterbestendig) en ga voor een voetbad met voldoende CZ.